Wielertoerclub Houten ’80 - wie zijn wij?

Al ruim 40 jaar draait het bij WTC Houten ’80 om de fiets en het fietsen, maar met name om de leden, en… voor elk wat wils.

Momenteel bestaat de club uit omstreeks 250 toerleden en 75 recreantleden met een eigen clubgebouw aan de Kruisboog.

Maar waarom zou je eigenlijk in clubverband gaan fietsen?
Omdat samen met anderen fietsen toch een heel andere beleving geeft dan in je eentje.
Stel je voor, een vertrek vanaf het clubhuis, waar op een zondagochtend met een beetje redelijk weer om 8.15 uur zich al snel tientallen leden hebben verzameld die met maar wat graag met de toerleider op pad willen.
En dan vertrekken om 8.30 uur de groepen, maximaal 10 personen per groep, waarbij iedere groep een andere tocht maakt met een eigen kruissnelheid. Denk daarbij aan snelheden tussen 26 - 36 km/u.

Gedurende de week kan er in clubverband naast de zondag ook op dinsdagavond, woensdagochtend, op donderdagavond en dikwijls ook op zaterdagochtend worden gefietst.

Ruim 40 jaar ervaring betekent dat de routes over de Heuvelrug, het Groene Hart, de Betuwe of de polder telkens weer verrassen en qua schoonheid en uitdaging nooit zullen vervelen. Je komt soms op plekken waar je nog nooit geweest bent en die je zelf met moeite had kunnen vinden.
Terug in het clubhuis worden de ritten nog even dunnetjes over gedaan tijdens de nazit.

In de winterperiode is het meestal wat rustiger, de racefiets wordt nog wel gebruikt maar er worden met name ook veel ritten op de gravelbike gemaakt. Daarnaast zijn er sommigen die voor de MTB kiezen of spinning in de sportschool.

In het zomerseizoen, dat traditioneel begint met de lenterit en wordt afgesloten met de herfstrit, is het clubhuis druk bezet door de leden, man, vrouw, jong en oud.

Los van de wekelijkse fietsritten worden er voor de leden verschillende meerdaagse activiteiten georganiseerd in binnen- en buitenland waarvoor de animo doorgaans groot is.

Te denken valt aan een driedaagse (vrij-za-zo) in juni in bijvoorbeeld het Sauerland, de Eifel, Vogezen of Luxemburg. Daarnaast jaarlijks in augustus een zgn. standplaatsweek in het hooggebergte zoals in de Dolomieten of de Alpen.

In september volgt dan nog een weekend per fiets naar een locatie op ongeveer 150 kilometer van Houten. Op vrijdag heen fietsen, op zaterdag een tocht in de omgeving van de verblijfplaats en op zondag terugfietsen.

Was er in de beginjaren sprake van een club met voornamelijk mannelijke leden, inmiddels neemt het aandeel vrouwelijke leden flink toe.

Wil jij een (paar) keer meerijden, kijk dan op de website en vul het introducéformulier in. Welkom!

Contact

WTC Houten '80

Clubgebouw ‘Het Velodroom’
Kruisboog 14
3994 AE Houten
Tel. 030-6377577

Postadres:
Secretariaat WTC Houten '80
Kruisboog 14
3994 AE  Houten